Trauma verwerking

Zorglandgoed Mirre biedt opvang en behandeling voor iedereen met schokkende ervaringen. Via een traject op maat begeleiden ervaren (regressie)therapeuten je weer naar herstel en een gelukkig leven.

Traumaverwerking en PTSS begeleiding
Traumaverwerking en PTSS begeleiding

Trauma verwerking

Een schokkende of ingrijpende gebeurtenis kan grote invloed hebben op je leven. Dagelijkse dingen, die daarvoor geen enkele moeite kosten, kunnen opeens een groot probleem zijn. Stress, depressies, paniekaanvallen, concentratie en evenwichtsstoornissen zijn slechts een aantal van de veel gehoorde klachten. Werken wordt vaak (vrijwel) onmogelijk en ook het gezin en andere betrokkenen worden er sterk door beïnvloed.  

Iedereen reageert anders op een schokkende gebeurtenis zoals een ongeval, overlijden of geweld. Het maakt daarbij niet uit of je nu als slachtoffer, getuige, hulpverlener of op andere wijze betrokken bent geweest. De manier waarop je reageert is vaak afhankelijk van wat je eerder hebt meegemaakt in je leven en je eigen gevoeligheid hierop. Diezelfde vroegere gebeurtenissen hebben vaak ook grote invloed op het herstel na een trauma. Daarom is vaak professionele hulp gewenst.

Liefdevolle opvang en behandeling

Wij bieden liefdevolle opvang en behandeling voor een ieder die met de naweeën van een schokkende gebeurtenis kampt. Door zowel het trauma als relevante vroegere gebeurtenissen te behandelen wordt een bestendig resultaat gehaald en de kans op terugval gereduceerd. 

Voor iedereen met schokkende ervaringen

Een ieder die hulp kan gebruiken bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis is welkom. Het maakt daarbij niet uit of je een formele diagnose PTSS hebt of niet. Ook gezinsleden kunnen indien gewenst in het proces worden betrokken. 

Via een traject op maat

Omdat geen enkel persoon en geen enkel trauma gelijk is, wordt voor iedereen een aanpak en traject op maat gemaakt. Deze aanpak is afhankelijk van wat je hebt meegemaakt, de hinder die je daar nu nog van ondervind en de impact daarvan op je werk en thuissituatie. Hierbij is een combinatie mogelijk van (24-uurs) opvang, groepsbegeleiding en individuele begeleiding. 

Door ervaren (regressie)therapeuten

Behandeling vindt plaats door een enthousiaste groep (regressie)therapeuten, die allen jarenlange ervaring hebben in het begeleiden van mensen bij trauma’s en schokkende gebeurtenissen. Zij weten, mede uit eigen ervaring, als geen ander hoe ingrijpend zo’n gebeurtenis kan zijn. Zij begeleiden je vanuit liefde en passie naar een blijvende verandering in je leven.

Op een unieke locatie

Zorglandgoed Mirre is gevestigd midden in de prachtige Drentse natuur tussen bossen, hunebedden en velden. De accommodatie is voorzien van slaapgelegenheid, warmwaterbad en sauna en is zo een uitstekende plek om tot jezelf te komen.