Therapie & Begeleiding

Soms gaat het in je relatie, gezin, werk of op school niet helemaal zoals je zou willen. Instituut Mirre biedt dan liefdevolle en effectieve therapie en begeleiding voor jong en oud. 

Therapie en begeleiding voor volwassenen, jongeren en kinderen
Therapie en begeleiding voor volwassenen, jongeren en kinderen

Therapie & Begeleiding

Soms gaat het in je relatie, gezin, werk of op school niet helemaal zoals je zou willen. Je hebt misschien moeite om je kracht, liefde, levenslust, passie en/of plezier te voelen en weet niet zo goed hoe dat te veranderen. Als dit langer aanhoudt, dan heeft dit wellicht effect op je gezondheid en omgeving en is wat hulp vaak welkom. Of je nu last hebt van stress, angst, eenzaamheid, burn-out, depressie, boosheid, verdriet of heel iets anders, de ervaren therapeuten en begeleiders van Zorglandgoed Mirre helpen je met verschillende vormen van begeleiding verder.  

Jeugd- & gezinsbegeleiding

Als er problemen zijn in een gezin dan heeft dat vaak invloed op de ander gezinsleden. Gedragsproblemen bij een kind hebben vaak invloed op het welzijn van de ouders en problemen van de ouders op gebied van relatie, gezondheid of werk hebben vaak hun weerslag op de kinderen. Na verloop van tijd is vaak niet meer duidelijk wat nu de oorzaak is en wat het gevolg. 

De begeleiders van Instituut Mirre helpen zowel het gezin als geheel, als ouders, jongeren en kinderen individueel. Ze helpen om persoonlijke stukken op te lossen en afhankelijkheden in het gezin op te lossen. 

PGB Begeleiding

Zorglandgoed Mirre biedt liefdevolle begeleiding voor iedereen met een PGB voor individuele en/of groepsbegeleiding. Heb je een indicatie zoals ADHD, PPD-NOS, ASR, Autisme of hechtingsproblematiek, dan kan deze begeleiding je veel opleveren. Met een speciale aanpak leer je beter omgaan met de dagelijkse uitdagingen en kunnen klachten zelfs verminderen.  

Ook in de nieuwe wet- en regelgeving kan vaak een Zorg In Natura (ZIN) voorziening worden omgezet naar een PGB, waardoor je kunt kiezen voor hulp die bij jou past. Naast individuele begeleiding en groepsbegeleiding biedt Zorglandgoed Mirre logeeropvang in weekenden en vakanties.

(Regressie)therapie

Voor volwassenen en jongeren, die wat extra hulp kunnen gebruiken, is (regressie)therapie een effectieve methode om snel tot de kern van gedrag en/of problemen te komen. Vaak blijken hedendaagse problemen verweven te zijn met gebeurtenissen uit het verleden. De ervaren therapeuten helpen je om inzicht te krijgen en oude ballast op te ruimen. Een sessie duurt ongeveer twee uur.