De ervaring is niet van de persoon op de foto.
De ervaring is niet van de persoon op de foto.

Onze jongens zijn al langere tijd in begeleiding bij Mirre. Eerst alleen de jeugdweken en later ook individuele begeleiding en jeugdweekenden. Beide jongens hebben o.a., mede door hun start bij de geboorte, problematiek op het vlak van hechting, agressie en angst. Daardoor was er veel ruzie onderling en zeer regelmatig sprake van echte vechtpartijen. Dit had een grote impact op ons hele gezin. Door hun gedragsproblemen hadden de jongens weinig tot geen sociale contacten en waren daardoor nog meer op elkaar aangewezen wat leidde tot nog meer ruzies en vechten.

Doordat de begeleiding op Mirre er op is gericht te ontdekken wie jij bent, de begeleiders de tijd voor je hebben en deze ook nemen, er echt geluisterd wordt naar wat je te zeggen hebt, er geen oordeel is op waar je ook mee komt, zijn onze jongens nu veel zelfstandiger. De angels tussen hen zijn er uit gehaald en ze hebben geleerd van waaruit ze reageren. Daardoor is er nu veel minder ruzie en strijd in het gezin. De jongens hebben contact met klasgenoten en maken zelfs vrienden.

Het mooiste is dat niet alleen de problematiek van de jongens onder de loep komt te liggen, maar het hele gezin. Dus ook als ouder heb ik in de spiegel mogen kijken. Wat is mijn rol in de problemen binnen het gezin en van waaruit reageer ik. Ook hierin heb ik de liefdevolle ondersteuning ervaren van de begeleiding op Mirre.