De ervaring is niet van de persoon op de foto.
De ervaring is niet van de persoon op de foto.

Hulp

Mirre kwam eigenlijk in de plaats van onze gezinsbegeleidster. Nadat onze gezinsbegeleidster overleed, ben ik bij Mirre terecht gekomen.  Ik kon haar altijd bellen als ik haar nodig had.  Bellen deed ik nooit, maar het idee dat ik bij haar terecht kon was belangrijk voor mij. Ik was namelijk heel vaak boos. Dan had ik ruzie met mijn tweelingbroer. Waarom ik boos was? Om alles en om niks! Wanneer ik zo boos werd, wilde ik anderen zoveel mogelijk pijn doen. Ik reageerde mij af op mijn broer.  Ik heb ondertussen geleerd waarom ik hem uitkoos: Hij blijft toch wel;  andere mensen kunnen weggaan als ik zo doe….

Eerst wilde ik helemaal niet naar Mirre. Ik moest van mijn ouders mee naar een Open Dag. SAAAAAI! Ik kende er niemand en de trampoline was steeds bezet. Mijn ouders vonden dat ik een probleem had.  Maar ik had helemaal geen hulp nodig, vond ik. Nou ja…misschien vond ik, dat ik een klein beetje een probleem had.

Leren

Na ’n tijdje begon ik het wel leuk te vinden op Mirre. Ik kwam in de jeugdbegeleiding, en bij de Jeugdweken. Soms liep ik weg als het moeilijk werd, zoals bij een sessie in een jeugdweek. Dat kwam te dichtbij. Toch heb ik ondertussen best al veel geleerd. Wat ik geleerd heb? Dat zijn heel basale dingen. Bijvoorbeeld: ik heb geleerd om me af te sluiten als er mensen in de buurt zijn met slechte energie. Daarmee kan ik voorkomen dat ik last krijg van hun energie en dat ik me rot ga voelen. Want dan raak ik geïrriteerd en onmachtig en dan ga ik schoppen en slaan. 

De mensen van Mirre hebben het gevoel dat mijn emoties veel te maken hebben met het begin van mijn leven. Ik ben namelijk bijna dood geboren. Dat heeft, volgens Mirre, veel impact gehad. Ik ben daar, nu in ieder geval, niet in geïnteresseerd. Voor mij is het belangrijk om goed om te gaan met boosheid. That’s it! Ik mag gelukkig zelf bepalen wat ik wil; vanuit Mirre wordt er geen druk op mij gelegd.

Mirre

Mirre is op dit moment de vervanging van de gezinsbegeleidster: ik kan Mirre bellen als dat nodig mocht zijn. Ik mag dat zelf bepalen. Dat is belangrijk voor mij: mijn eigen tempo en mijn eigen weg. Dat bevalt mij ook zo aan de jeugdbegeleiding. Ik word met rust gelaten en ik mag zelf bepalen waar ik aan mee doe. Gelukkig zijn het vaak leuke dingen die we doen, hoor! We gaan zwemmen, of naar de bioscoop. Ook doen we allerlei oefeningen, soms in de natuur. Een keer hebben we een soort therapie met paarden gedaan. In de Jeugdweken  geniet ik het meeste van de gezelligheid. Ook maak ik er nieuwe vrienden. Ook in de Jeugdweken mag ik zelf bepalen waar ik aan deelneem. 

Het gaat goed met me op dit moment. Ik heb vrienden voldoende, en op school gaat het lekker. Ik ben meer ontspannen!