Zorglandgoed Mirre, meer dan een zorgboerderij
Zorglandgoed Mirre, meer dan een zorgboerderij

Voor als je wat hulp kan gebruiken

Zorglandgoed Mirre is er voor een ieder die wat psychische of emotionele hulp kan gebruiken, of even echt tot rust wil komen. Wij hebben ruime ervaring in het begeleiden van jongeren en volwassenen met PTSS, ADHD, ASS, hooggevoeligheid, burn-out, ME/CVS, depressie, bipolair, hechtingsproblematiek en andere emotionele, psychische en psychiatrische klachten en aandoeningen. 

Op Mirre komen regelmatig mensen die al veel geprobeerd hebben in de zorg, daardoor het vertrouwen wat kwijt zijn geraakt of niet meer geloven dat er ook hulp voor hen is. Ook voor mensen die gevoelig zijn, een voorkeur hebben voor complementaire of alternatieve zorg of bij wie de reguliere aanpak minder goed aanslaat biedt Zorglandgoed Mirre een goede aanvulling of een passend alternatief.

Ervaring die helpt

Zorglandgoed Mirre onderscheidt zich met de liefdevolle en persoonlijke begeleiding door mensen die uit eigen ervaring weten hoe moeilijk, intens, ontroerend en tegelijkertijd mooi verandering kan zijn. Doordat de begeleiders zelf vroeger de nodige problemen, zoals een moeilijke jeugd, een depressie of burn-out, hebben gehad, of nog steeds hooggevoelig zijn of een andere indicatie hebben gehad en geleerd hebben wat er nodig is om daar mee om te gaan of dat te overwinnen, kunnen ze je daarin begeleiden. Onze begeleiders hebben allen een opleiding tot therapeutisch begeleider, regressietherapeut, kinder- & jeugdbegeleider en/of een opleiding SPW of SPH gevolgd, zodat ze een ieder liefdevol, effectief en afgestemd kunnen begeleiden.

Meer dan een zorgboerderij

Op Zorglandgoed Mirre kun je meehelpen in de biologische groentetuin, het landgoed helpen onderhouden en de dieren helpen verzorgen. Er is echter veel meer te doen. Je kan meehelpen met (leren) koken, spelletjes doen, hutten bouwen, voetballen of bijvoorbeeld ontspannen en film kijken. Wij stemmen de activiteiten af op de aanwezige jongeren, volwassenen en gezinnen en bieden je zo de juiste mix van inspanning, ontspanning, leren en begeleiding. Staat jouw hobby of interesse er niet bij, vraag het ons, meestal zijn er mogelijkheden.

Een aanpak op maat

Elk mens, elke situatie, elke klacht en elke aandoening is verschillend, daarom krijgt iedereen van ons begeleiding en een aanpak om maat, precies afgestemd op wat er nodig en mogelijk is. Je krijgt begeleiders die bij je passen en komt op dagen en tijden, die aansluiten bij je behoefte en persoonlijke situatie. Daarbij werken we met een combinatie van individuele begeleiding, groepsbegeleiding, tijdelijk verblijf en logeeropvang. Waar nodig begeleiden we het gehele gezin.

Van hartelijke mensen op een prachtige plek

Zorglandgoed Mirre staat onder bezielende leiding van Kitty Haccou. Zij begeleidt al meer dan 20 jaren personen met uiteenlopende klachten. Zij is tevens eigenaar van Opleidingscentrum Mirre, waar ze samen met haar man Eric, therapeuten en begeleiders opleidt om vanuit het hart mensen te begeleiden. Kitty is ook auteur van het boek ‘Stralend de wereld in’ en moeder van 5 stralende kinderen.

Kitty werkt samen met een team van ervaren begeleiders, therapeuten en ondersteunend personeel. Zij zorgen samen voor een hartelijke en warme basis waarin een ieder kan groeien en ontwikkelen.

Het zorglandgoed gevestigd op een plek waar de rust en de kracht van de natuur goed voelbaar is en bijdraagt aan het welzijn en herstel van een ieder die daar verblijft.