Marijke de beheerster
Marijke de beheerster

Inclusief / exclusief

De genoemde prijzen bij de opleidingen en workshops zijn, tenzij anders vermeld, all-in prijzen. Overnachtingen, maaltijden, koffie en thee zijn inclusief de prijs.

Als deelnemer neem je zelf mee: een lakenpakket of slaapzak, een sloop,  handdoeken en toiletartikelen. De bedden zijn voorzien van een matras en hoofdkussen. Bij uitzondering kunnen een lakkenpakket en handdoeken van het centrum gebruikt worden, waarbij 7,50 euro in rekening wordt gebracht.  Bij workshops waarbij gebruik gemaakt wordt van het bad neem je zelf badkleding en badlakens mee.  

Overnachten 

Wij zijn er trots op dat deelnemers aan onze opleidingen en andere activiteiten van heinde en verre naar Valthe komen. Dat is onder meer de reden dat een groot aantal activiteiten meerdaags zijn. 

Regelmatig bereikt ons de vraag of mensen de avond voor de start van een activiteit kunnen overnachten in het gebouw of op het terrein. Het is (meestal) mogelijk om tegen bijbetaling de avond (vanaf 19.30 uur) vóór een activiteit gebruik te maken van de faciliteiten. ’s Ochtends kan een eenvoudig ontbijt gebruikt worden. Als je gebruik wilt maken van deze extra logeermogelijkheid wil je dit dan vooraf aangeven.

Overnacht je liever in een hotel of op een camping in de omgeving van Valthe, dan zijn dit de mogelijkheden:

Hotels          

Bed & Breakfast

Campings

Beheerder

Onze beheerder woont op het terrein van Mirre. Met vragen over de gebouwen, overnachtingen en andere praktische vragen en problemen kun je bij haar terecht. Zij is voor deze zaken het eerste aanspreekpunt.

Huisdieren

Hoezeer wij ons ook bewust zijn van de plek die huisdieren in ons leven innemen, wij zijn als Instituut Mirre niet ingericht op de opvang en verzorging van (huis)dieren. Bij uitzondering en alléén na vooraf overleg staan wij het meenemen van een huisdier toe. Het dier mag geen overlast aan anderen veroorzaken. Mirre neemt geen enkele verantwoordelijkheid ten aanzien van de zorg of het gedrag van het dier. 

Voeding

Op Mirre koken we zoveel mogelijk puur en eerlijk. Hiervoor hebben wij de afgelopen jaren een groentetuin aangelegd. In deze tuin groeien allerlei soorten groente en fruit, die volgens een natuurlijke en gezonde manier geplant, verzorgd en geoogst worden.

Diversen

Voor al onze activiteiten geldt: gemakkelijk zittende kleding is een pre! 

Van de deelnemers vragen wij om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen voor de (leef)omgeving. Daarom wordt ook van iedereen verwacht dat hij/zij meedoet aan lichte corveewerkzaamheden.

Het centrum is niet ingericht op mensen die gebruik maken van een rolstoel. Als je lichamelijk beperkt bent en aangewezen op aangepaste voorzieningen dan verzoeken we je dit van te voren  - bij aanmelding - kenbaar te maken. Dan proberen wij er een mouw aan te passen. 

Routebeschrijving

Openbaar vervoer

Instituut Mirre is met het openbaar vervoer te bereiken via station Emmen.

De dichtstbijzijnde bushalte is de Schoolstraat in Valthe. Van daar af is het nog ca. 1 kilometer lopen.

Ook kan gebruik gemaakt worden van de Regio-Taxi. Om een rit te reserveren bel je een uur van te voren naar het reserveringsnummer van Regiotaxi Zuidoost-Drenthe 0592 - 615000. Een rit van Station Emmen naar Mirre kost ca € 5,50. Let op!  Als je niet expliciet vraagt om de regiotaxi, betaal je € 15,-.

Met de auto

Vanaf het westen en Groningen neem je op rijksweg N34 de afslag Emmen/Drachten. Vervolgens kom je Emmen binnen bij stoplichten. Daar steek je de weg recht over (richting Ter Apel) en kom je op de Weerdingerstraat. Deze rijd je af totdat je in het dorp Weerdinge komt. De eerste weg links, na het plaatsnaambord Weerdinge, is de Meerbosweg.  Deze ga je in. Waar het keienpad begint ligt Instituut Mirre aan de rechterkant.