Opleiding Regressietherapeut
Opleiding Regressietherapeut

02 september 2016 10:00
tot 25 maart 2017 16:00

In de opleiding tot regressietherapeut leer je op diepgaand niveau anderen te begeleiden in het omzetten van (schokkende) ervaringen uit het verleden. De opleiding is een vervolg op de opleiding tot Therapeutisch Begeleider, waarin de basis wordt gelegd van waaruit je als therapeut werkt.

€ 1.850,00
Inclusief overnachtingen, verzorging en examen. Een betalingsregeling is in overleg mogelijk.
Deelnemen Informatie

Locatie: Mirre (Weerdingerzandweg 5, 7872 TB Valthe)

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De opleiding Regressietherapeut is bedoeld voor iedereen die op diepgaand niveau anderen therapeutisch wil begeleiden in het omzetten van schokkende ervaringen uit het verleden. De opleiding is een extra verdieping op de opleiding tot Therapeutisch Begeleider, waarin de basis wordt gelegd van waaruit je werkt.

Hoe ziet de opleiding eruit? 

De opleiding duurt een zeven maanden en bestaat uit 6 opleidingsblokken. Tussen de opleidingsblokken door, oefen je samen met je studiegenoten in studiegroepen. Hiervan wordt regelmatig verslaglegging gevraagd, waarop je feedback of terugkoppeling krijgt.

Hoe wordt er gewerkt?

In de opleidingsblokken leer je hoe je ook het onderbewuste van de cliënt kunt openen (regressie) en schokkende ervaringen uit het verleden kunt bloot leggen en omzetten. Voor cliënten betekent dit een diepgaande transformatie, met bewustwording  op zowel het lichamelijke, het mentale, het emotionele als het spirituele vlak. 

Van de therapeuten vereist dit dat het eigen proces goed is doorgewerkt. Daarnaast moet je goed kunnen doorvragen en afstemmen. Hierdoor kun je met een heldere blik de ander bereiken en de transformatie bij de client ondersteunen, zodat de client zich weer bewust is van zijn eigen krachten en deze neer kan zetten in het dagelijks leven. 

De opleiding tot regressietherapeut bestaat uit opleidingsblokken van twee dagen inclusief  examen. Na de verdieping ben je naast Therapeutisch Begeleider ook Regressietherapeut. 

Praktische informatie

De opleiding tot Regressietherapeut neemt zeven maanden in beslag. Het bestaat uit 6 opleidingsblokken van 2 dagen. Deze starten in principe op vrijdag om 10.00 uur en eindigen op zaterdag omstreeks 16.00 uur. De opleiding kost € 1850,-, inclusief overnachtingen en verzorging. Betalingsregelingen zijn in overleg mogelijk. De opleiding is als beroepsopleiding grotendeels aftrekbaar van de belasting. 

Data van de opleiding

De opleiding vindt plaats op de volgende data: 2 & 3 september 2016, 28 & 29 oktober 2016, 25 & 26 november 2016, 23 & 24 december 2016, 3 & 4 februari 2017, 24 & 25 maart 2017.